Navigáció

Tartalom

Mindenki karácsonya

részlet a Delta hetilap cikkéből ..... Eddig még soha nem látott élményben volt részük azoknak, akik vették a fáradságot, és elmentek a Mindenki karácsonya c. előadásra a helyi kultúrházba. Nem kis dologra vállakoztak a lakszakállasiak, mint hogy Gellér és Csicsó községek bevonásával egy mozgásszínházat csináljanak.

Nagyon felemelő érzés, hogy az azonos szenvedély és rajongás ennyire össze tud kötni más-más embereket. Ez a szenvedély vonzotta Lakszakállasra a csicsói főszereplőket, a gelléri tánccsoportot, hogy a helybeliekkel összefogva, e három település megálmodjon egy karácsonyi mesét: a Micimackó karácsonyát. Mozgásszínházként dolgozták fel ezt az elnyűhetetlen történetet, teljesen más megvilágításba és dimenzióba helyezve a mesét. A három falu komoly energia-ráfordítással, mérhetetlen kitartással, szereplési vággyal, egymást ösztönözte arra, hogy ez a környékünkön még eddig nem látott produkció létrejöjjön. Talán mondani sem kell, óriási sikert arattak. A másfél órás non-stop műsorkavalkádban oroszlánrészt vállatak a fellépő csoportok: a Micimackó óvodáscsoport, a Csinibabák mazsorettek, a gelléri Amazons tánccsoport, a helyi  VaLAKik tánccsoport, a Jácint népdalkör, és az újonnan alakult Csodacsapat kórus, főszerepben  pedig a csicsói Pagonylakók színtársulat.  A műsort látva, az előadás alatt és után egy dolog minden bizonnyal sok emberben megfogalmazódott, mégpedig az, hogy Lakszakállason ismételten elindult valami, ami új dimenzióba helyezte a kultúrális szemléletet, s melynek nem lepődnénk meg, ha rövidesen követői is akadnának.

Az előadást a közönség felállva tapsolta meg, követelve a finálé repetáját. A résztvevők vidám borozgatás és kalácsmajszolgatás mellett megtekinthették a helyi óvodások Micimackó és mézeskalácsfalu kiállítását, valamint a II. fotomaratonra benevezett  165 fotóját.

                                                                                                             
                                                                                                                 Pint Sándor a Delta szerkesztője


Készítve: 16. 7. 2018
Legutóbbi frissítés: 16. 7. 2018 23:50
Szerző: Správca Webu